Fysio-en manueel therapeut FysioNovio – Zorgpunt Wijchen – Huisartsenpraktijk – Wijchen
Header afbeelding
Zorgpunt Wijchen – Huisartsenpraktijk
Europaplein 3 6602GV
Wijchen

Fysio-en manueel therapeut FysioNovio

Fysionovio: https://fysionovio.nl/over-ons/over-fysionovio 

Bij FysioNovio bieden we graag optimale zorg. Dat is zorg waarbij we niet alleen rekening houden met uw ziekte of aandoening, maar ook met u!

Uw persoonlijkheid en de dingen die u in het dagelijkse leven doet, bepalen mede hoe u de klachten beleeft en in welke mate de klachten voor u beperkend of belemmerend zijn. Samen met u onderzoeken we welke zorg voor u het beste resultaat oplevert.

Soms is alleen fysiotherapeutische behandeling niet voldoende. Dan kan het zijn dat we ook andere zorgprofessionals raadplegen. Zoals uw huisarts, orthopeed, neuroloog, ergotherapeut of een psycholoog.

Bij FysioNovio hebben we een uitgebreid netwerk van zorgprofessionals waarmee we samenwerken om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

We zijn specialist op het gebied van schouderzorgkniezorg en chronische pijn. U kunt bij ons ook terecht met algemene klachten op het gebied van houding en beweging.

 

Schouder Centrum Nijmegen: https://www.schoudercentrumnijmegen.nl/ 

Bij Schouder Centrum Nijmegen (SCN) bieden we u direct de zorg, die het beste bij u en uw klachten past. Zowel bij langdurige als beginnende klachten vindt een uitgebreide basis-intake plaats door een gespecialiseerd schouderfysiotherapeut.  Samen met u wordt het behandelplan opgesteld en kan de behandeling starten. Een verwijzing van een arts is niet noodzakelijk.

Uw voordeel: Bij de juiste expert, sneller naar het best haalbare resultaat!

Voor de basis-intake bij het SCN is geen verwijzing van de huisarts of medische specialist noodzakelijk. Zie voor vergoedingen: https://www.schoudercentrumnijmegen.nl/over-ons/vergoedingen

We kijken niet alleen naar overbelasting of schade van spieren en gewrichten als oorzaak van de klachten. Schouderklachten kunnen ook beinvloed worden door  bijvoorbeeld “verkeerde” houdingen, te weinig bewegen, teveel hooi op je vork nemen, stress thuis of op werk.  Het is dus van belang om samen met u breed te kijken naar welke factoren van invloed kunnen zijn en welke we positief kunnen beinvloeden in de behandeling.

Voor een basis-intake nemen we 1 uur de tijd. We maken gebruik van vragenlijsten, een persoonlijk gesprek en een fysiek onderzoek.

De basis-intake wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd schouderfysiotherapeut van het SCN. Deze beoordeelt uw specifieke situatie en is op de hoogte van wat andere zorgverleners zoals huisartsen, orthopeden en andere fysiotherapeuten eventueel zouden kunnen toevoegen. Hiervoor zijn met de verschillende zorgverleners van SCN afspraken gemaakt en heeft afstemming plaatsgevonden.

Als het inschakelen van een andere zorgverlener noodzakelijk is, dan wordt dat binnen een week na de basis-intake ingepland.