Welkom bij uw huisarts in wijchen
Zorgpunt Wijchen – Huisartsenpraktijk Europaplein 3 6602GV Wijchen

Praktijkondersteuners

Praktijkondersteuner Somatiek

In onze praktijk is Marjon werkzaam als praktijkondersteuner somatiek.

Marjon begeleidt  diabetespatiënten, patiënten met astma/COPD (longemfyseem/chronische bronchitis), hart/vaatziektes en ook kan zij adviezen/begeleiding geven bij het stoppen met roken.


Praktijkondersteuner GGZ

In onze praktijk is Willemijn werkzaam als POH-GGZ. De afkorting staat voor Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg.

De POH-GGZ heeft kennis en ervaring op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. Door de deskundigheid op het terrein van psychische,  psychosociale  en psychosomatische klachten is een kortdurende behandeling of begeleiding binnen de huisartsenpraktijk vaak mogelijk, zodat uw klachten of spanningen verminderen. Met een POH-GGZ is er de mogelijkheid om snel en laagdrempelig aan de slag te gaan met uw klachten.

Met welke klachten gaat u naar de POH-GGZ?
Dat kan bijvoorbeeld gaan om:

  • Somberheid, vermoeden van depressie
  • Angst- en spanningsklachten
  • Slaapproblemen
  • Overbelasting/burn-out
  • Rouw
  • Relatieproblematiek of andere problemen in het werk of in de thuissituatie

Wat kan de POH-GGZ voor u doen?
Tijdens het intakegesprek (45 minuten) brengt de POH-GGZ samen met u uw klachten en hulpvraag in kaart. Afhankelijk van uw zorgbehoefte en hulpvraag volgen er vervolgafspraken (30 minuten). Na een paar gesprekken kunt u mogelijk weer op eigen kracht verder. De POH-GGZ zal u af en toe vragen om thuis iets te lezen of te oefenen.

Soms zal de POH-GGZ u (in overleg) aanmelden voor een gerichte therapiemodule online (Therapieland). Hierin kunt u , naast de begeleiding van de POH-GGZ, ook zelf thuis werken aan het verminderen- of omgaan met uw klachten.

Mocht het nodig zijn, dan kan er wellicht toch nog besloten worden u door te verwijzen naar een andere hulpverlener of instelling (zoals maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling). Dit alles gebeurt in samenspraak met uw huisarts, met wie informatie wordt uitgewisseld om goede beslissingen te nemen over uw behandeling.  De POH-GGZ heeft uiteraard een geheimhoudingsplicht.

Hoe komt een afspraak bij de POH-GGZ tot stand?
Voor een afspraak bij de POH-GGZ is een verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt eerst met uw huisarts bespreken of een gesprek met de POH-GGZ voor u zinvol kan zijn. Als dat het geval is, wordt een eerste afspraak voor een intakegesprek gemaakt.

e-Health

Kijkt u ook eens op https://mentaalbeter.nl/. Dit vinden wij een betrouwbare site waar u diverse zelftesten kunt doen m.b.t. angst, depressie, autisme, ADHD etc.

Kosten
Voor u zijn geen kosten verbonden aan de gesprekken met de POH-GGZ. De consulten maken deel uit van de huisartsenzorg in het basispakket van uw zorgverzekering.

Afzeggen van een afspraak
Wij verzoeken u uitsluitend af te zeggen als dit echt niet anders kan. Indien u plotseling bent verhinderd, is het belangrijk dat u minimaal 24 uur van te voren afbelt bij de huisartsenpraktijk.